יום רביעי, 3 בפברואר 2016

מהפך- אותה הגברת בשינוי אדרת. דירה שעברה עיצוב, תכנון והום סטיילינג מחדש.

מהפך - זה השם הכי מתאים למה שעשינו בדירה של משפחת א מרחובות.
דירה שעברה שינוי כללי, תוך שיתוף פעולה יצירתי ופורה מאוד שלי  ושל חברתי ושותפתי , מירב פרלמן.

בית משפחת א הוא בית  של זוג בתחילת שנות השישים הגר בדירה למעלה מ 20 שנים. במהלך השנים, לא שיפץ או עשה שינוי כלל בדירה. לאחר שהבן נישא וכבר יש לו ילדים משלו, החליטו בני הזוג, כי הגיע הזמן, להתחדש, להתרענן ולעדכן את מראה הבית .

הדירה של משפחת א ברחובות,  הייתה דירה מטופחת ומסודרת מאוד, המכילה הרבה פירטי עבודות יד של בעלת הדירה, ציורים גדולים ויפים, גובלנים, אקווריום והרבה מאוד אוספים שנאספו במהלך טיוליהם בעולם.
הסגנון היה מיושן,ובני הבית הרגישו כי הגיע הזמן, ולעדכן אותו , בחדרי השינה היו שטיחים מקיר לקיר שניכר היה כי "עשו את שלהם" ...  בקיצור הבית דרש מהפך.

העיצוב והשיפוץ כלל:
הסרת קיר בין המטבח פינת האוכל והסלון, כולל השלמת הריצוף.
תכנון ועיצוב המטבח כללי של חלל המטבח כולל תכנון ארונות המטבח והאי..
תכנון ועיצוב כל פירטי נגרות הבית החדשים, כולל מזנון הסלון והויטרינה שלו, חדר העבודה, ריהוט חדר השינה ועוד.
החלפת כל דלתות הפנים.
תכנון חדרי הרחצה, כולל רכישת כל האביזרים והכלים הסניטרים
החלפת גופי תאורה והתאמתם לחללי השונים בבית
תכנון והוספת נקודות חשמל לפי התכנון החדש.
החלפת המזגנים בכל הדירה
טיוח מחדש של כל החלל הציבורי, וצביעה מחדש של כל הבית.
ורכישת פירטי נגרות ופירטי הום סטיילינג חדשים לבית.

 בעלי הדירה ביקשו, שבעיצוב החדש יהיה מקום לאוסף בובות העמים הגדול, ולכמה שיותר מהאוספים שלהם, כולל אוסף כלי הפורצלן והקריסטל, והציורים המיוחדים שהבעל קנה  בנסיעותיו לחו"ל .הם גם ביקשו בית מעוצב בסגנון מודרני, קליל ואוורירי. 
השילוב הזה של עיצוב מודרני, עם האוספים הקיימים, הצריכו  מעוף, חשיבה ותכנון מדוייק ומוקפד, במיוחד של רהיטים בהם נוכל לאחסן ולהציג את האוספים המיוחדים.

פינת האוכל הייתה חלק מהסלון, ובינה לבין המטבח, הפריד קיר בגובה 1 מטר, שיצר בעצם הפרדה, אך גם חסימה בזרימה של החלל הגדול. 



כך נראו המטבח ופינת האוכל לפני השיפוץ

ההחלטה הראשונה, הייתה לאחד בין החללים וליצור חלל אחד ארוך, המחולק רק על ידי הרהיטים , השטיח ומיקומי התאורה.. לאחר שהתברר כי יש לבעלי הדירה ריצוף להשלמת הריצוף הקיים, יצאנו לדרך והתחלנו בשיפוץ.

החלטה נוספת היא הצבעים שנבחרו לעיצוב הבית.  ההשראה לצבעים נגזרה מ 2 תמונות שהיו בסלון והן אהובות מאוד  על בעלי הדירה . הוחלט שתמונות אלה ישארו בסלון , יהוו השראת צבע לעיצוב כולו, ויהיו המוקד מסביבו נעצב את החלל הציבורי.

המטבח היה אתגר לא קטן. לבעלת הדירה יש כלים רבים, שאת חלקם הציגה בויטרינה  בין הסלון לפינת האוכל.. היה צורך למצוא להם מקום, אבל גם לאוורר את המטבח ואת המרחב בין הסלון למטבח. ההחלטה הייתה לאחסן ולהציג את הקריסטלים והכלים המיוחדים בארון מיוחד מול המבואה ואת המטבח להשאיר פנוי לכלי היום יום.

וטרינה מול הכניסה לבית, בה מאוחסנים אוסף הקריסטלים וכלי הבית המיוחדים


במהלך תכנון המטבח, ותכנון האי, ביקשו בעלי הבית שהאי יהיה בגובה השיש, אבל, לאחר הסבר שלי, והצעה שינסו לשבת על אי כזה, הבינו שזה לא כל כך מתאים להם, והאי תוכנן בגובה שולחן רגיל. עוד הם ביקשו שיוכלו לשבת אחד מול השני, כי כך הם רגילים ואוהבים. 
הרגל של האי תוכננה והותאמה בעיצובה  לקונסולה בכניסה לבית, שבעצם נפתחת לשולחן באורך של 2 מטר. (כאשר יש צורך לארוח רב של משתתפים)
חיפוי הקיר שנבחר הוא קרמיקה בצורת בריקים, בגוונים שמתאימים לצבעים הנבחרים של הסלון

ליחצו על התמונה לראות בדול יותר





הסלון

המיקוד הקודם בסלון, היה האקווריום שמשך את כל תשומת הלב. בחרתי להעביר אותו אל פינת הממוקמת מול חדר העבודה כך שחלל הסלון נשאר נקי ומאוורר
בסלון עיצבתי ותכננתי מזנון קלאסי תלוי לרוחב כל קיר הטלויזיה ומעליה ויטרינה עם דלתות זכוכית לאחסון אוסף הבובות של בעלת הבית,  בקיר זה יש גם מדפים פתוחים לתצוגה של תמונות ואביזרי נוי.
על קיר הטלויזיה, הודבק טפט בצבעי כחול בהיר, התואם לגווני הכורסאות שבסלון.
השטיח שנבחר לסלון, תוחם אותו למעשה. ותאם לגווני הסלון,  השטיח ומוסיף עומק ודיוק בעיצוב.
רוב האגרטלים, וכלי האקססוריז הם כלים שהיו לבעלת הדירה ונבחרו להצגה מתוך האוספים בקפידה רבה תוך התחשבות באהבותיה של בעלת הדירה. כך יצרנו יחד, מראה חדש מאוד, אך גם מוכר מאוד.
וילון בהיר ונברשת יחודית משלימים את המראה המוקפד והמעוצב.













מבואה כניסה

במבואה בחרתי למקם את הקונסולה הנפתחת, וטרינה להצגת הפורצלנים והקריסטלים והאקווריום.
על קירה הקונסולה, הודבק אותו טפט כמו בסלון, וחלק מהקירות נבצעו בגוונים אפורים, להשלמה והדגשה של הטפט.
גם חלק גדול מהאוספים של בעלת הבית ועבודות היצירה שלה מצאו להם מקום מיוחד בכניסה לבית.












חדר שינה הורים

רצפת חדר השינה היתה מחופה בשטיח מקיר לקיר. השטיח הוסר, נבחרו אריחים קרמיקה בסגנון טרצו,הדומים מאוד לאריחים בכל מרחב הדירה.


חדר שינה הורים לפני השיפוץ



החלום של בעלי הבית היה לרכוש מיטה מתכוננת. חלום זה הוגשם במלואו. גב המיטה, שידות הלילה ויחידת האיפור, תוכננו ועוצבו במיוחד  בהתאם לסגנון ההתנהלות של בעלת הבית והוזמנו אצל נגר מקצועי.
בקיר החלון בחדר שינה הותקן טפט, עדין ליצירת אוירה רגועה ורכה. גופי התאורה הם שילוב של פריטי וינט'אז והורכבו על ידי יצרן מנורות משוק הפשפשים. 





ליחידת ההורים צמוד חדר רחצה שעבר שינוי גם הוא. הוחלפו כל הכלים הסניטריים, האינסטלציה, מקלחונים ועוצבו במיוחד ארונות עם מראות.
אמבטית הג'קוזי הוחלפה, בחרנו קרמיקה בגוון שמנת, כשלכל אריח, טקסטורה וגוונים מעט שונים. 






אותו התהליך עבר גם חדר רחצה הכללי בבית.

חדר העבודה
בני הזוג מרבים לעבוד בחדר העבודה. הם אוהבים לשהות בו יחד, כאשר לכל אחד מהם מחשב משלו. עד אז היה להם אוסף של שולחנות שיצר מראה מבולגן. הם ביקשו לשבת קרוב אחד לשני. בחדר העבודה היה גם אוסף ספרים גדול בספריה גדולה בצבע שחור. מאחר והספריה הייתה במצב מצויין והיו לה עוד כמה מדפים, הוחלט להתאים את גווני שאר הפרטים בחדר לגווני הסיפריה.
תיכננתי שולחן כתיבה גדול, עם מיקום למחשב ולמגירות.
נרכשו נברשות  לד דקות ועדינות שהותקנו לרוחב כל החדר ומספקות תאורה חזקה.
גם הטפט שנבחר לקיר הוא בגוונים תואמים לסיפריה.
כורסה שהייתה לבעלי הבית רופדה מחדש בגוון תורכיז ומהווה פינת קריאה נעימה בחדר העבודה. ווילון בגוון תואם הותקן על החלון. 
אוסף המגנטים של בעלת הדירה שהיה עד עכשיו על המקרר, מצא את מקומו על לוח מתכת שהותקן מעל הכורסה הצבעונית.









חדר אורחים

אחד מחדרי הבית, נבחר להיות חדר אורחים. בחדר הייתה מיטה שבשלב זה הוחלט לא להחליפה, החדר נצבע בהתאם לגוונים שנבחרו, רכשנו שטיח תואם, והותקנו וילונות חדשים,  נרכשה גם כוורת, לאחסון ספרים וצעצועי הנכדים.




פרוייקט נוסף הסתיים !!

משפחת א' תהנו בביתכם המחודש!!!

יואלה בר-טל מעצבת פנים 052-2946635


2 comments: